Om oss

IT hjälp för seniorer och företag i Helsingborg

IT hjälp för seniorer i Helsingborg
Datakurser för alla

Vår vision – After Work!

Vi vill bidra med att stödja seniorer och andra som inte haft möjlighet att följa med i den tekniska utvecklingen genom att erbjuda utbildning inom olika områden av det vi kallar för vardags-IT.  Vi anser att en ökad kunskapsnivå hos  äldre kan bidra till att fler människor får ett både längre och framför allt ett mer innehållsrikt liv med mer möjligheter att utvecklas, och att tekniskt utanförskap därmed kan undvikas. Därför erbjuder vi det som vi kallar IT-kurser för seniorer och nyfikna nybörjare.

I en allt mer datoriserad och digitaliserad värld, vill vi ge alla människor en genväg till de möjligheter som datorn och Internet kan bidraga med. Att gå på kurs är också ett socialt fenomen som kan bidra till att man träffar fler människor och kan knyta nya kontakter. Personer i högre ålder som fortfarande har ett arbete kan riskera att bli av med detta p g a att man saknar datakunskaper. Att få en chans till personlig utveckling inom data kan förebygga detta scenario.

After Work anser vi skall kunna upplevas även efter det man lämnat yrkeslivet! Ett bra After Work-tema kan då vara att gå på en förkovrande kurs eller en After Work-konsert tillsammans.

Att kunna utnyttja en dator och Internt på rätt sätt ger också en kraftigt utökad möjlighet till sociala kontakter med människor man tappat kontakten med, samt att finna släktingar som man vet skall finnas runt om i världen. Därför försöker vi på bästa sätt att göra våra kurser så personliga, lättförståeliga och individuella som möjligt. Ingen skall behöva känna att man inte hinner med, eller att det går för långsamt.

Alla människor skall ha rätt att åldras med ett aktivt liv!

 

Björn och Carina Edman

Björn och Carina dansar tango Lär&Se
Björn och Carina dansar tango

Björn är utbildad i Qlikview och har arbetat i många år som Qlikview-konsult. Han har arbetat i många år som dataansvarig och är en stor problemlösare. Han utvecklar webbsidor i WordPress samt programmerar i de flesta språk för webben; ASP, Javascript och PHP. Har tidigare doktorerat i Data & Dermatologi och hållt många föredrag i Europa. Han har även haft kurser i Qlikview samt håller olika datakurser för seniorer.
Björn har ett stort och långvarigt intresse för klassisk musik, speciellt rysk och franska kompositörer som Tjajkovsky, Rimksy-Korsakoff, Sjostakovitch, Ravel, Debussy och Fauré.

Carina är utbildad copywriter, kommunikatör, webbredaktör, webdesigner, varumärkesstrateg och marknadsekonom och har lång erfarenhet från reklambranschen. Hon driver också webbyrån Expedition Edman och frilansföretaget  Carina Edman Kommunikation AB. Carina har även erfarenhet av kurser i olika ämnen som Dreamweaver och SEO.

Tillsammans utgör vi ett starkt team med en önskan om att få bidra med våra kunskaper inom olika ämnesområden till alla seniorer.

Vi driver också Skånesafari som är en reseblogg och guide till olika smultronställen i Skånes vackra landskap.

Privat vidareutbildar vi oss ständigt inom olika områden, allt från Skånes geologi till Argentinsk tango och PHP!

Vad vår kunder tycker

“Vi fick bestämma vad vi ville göra och fick hjälp med alla saker vi kört fast på. Övning ger färdighet i en trött hjärna!” /Elisabeth”

“Den datakurs jag deltog i hos “Lär & Se” var mycket givande. Kursens innehåll anpassades till vår kunskap och vi fick uppgifter av lämplig svårighetsgrad att lösa. Alla uppgifter genomfördes och Björn hjälpte var och en med personlig assistans och visade även alternativa lösningar. Hela undervisningen bedrivs i en gemytlig miljö på ett mycket lugnt sätt med ett bra kursmaterial! Rekommenderas för alla! /Hälsningar Tommy Andersson”

Om distanskurserna:

“toppen” / Philippe

“tydligt och bra” / Honer

error: Content is protected !!